Presentation av kenneln!

 

Hej och välkommen till vår hemsida!

Jag, Leila är född och uppvuxen i Stockholm. Men sedan flera år tillbaka bosatt i Roslagen c.a två mil norr om Norrtälje. En idyll både för mig och hundarna med skogen runt husknuten och en stor härlig tomt. Här i samhället Galltorp, bor jag med min kära sambo Jonny och våra två rottisar, Amanda och Bianca.

Jag har ett brinnande intresse för rasen sedan många år tillbaka och hunderiet upptar en stor del av min tid. Det blir ett sätt att leva. Jag har suttit med i styrelsen i tre år som sekreterare för Rottweiler klubbens Östra lokal område och även arbetat med ras utvecklings sektorn inom samma distrikt. Nu tillhör jag Rottweiler klubben Upplands LO. Vi anordnar diverse aktiviteter för alla medlemmar som exempelvis prova på dagar, utställningar, mental tester m.m. Läs mer om det på vår hemsida. >Upplands LO's hemsida<

Vi föder upp rottweiler i liten skala, på sin höjd 2 kullar per år! Efterfrågan styr utbudet och min absoluta prioritet och utmaning med min uppfödning är en frisk och sund Rottweiler till både kropp och själ med de rätta bruks egenskaperna. En Rottweiler är en brukshund och fram avlad för att arbeta. Den skall också passa in i dagens samhälle, vilket kräver en hund som har den rätta mentaliteten och rätt ägare som kan tillgodose denna ras behov. Både fysiskt och psykiskt!

Våra valpar föds upp i vårt hem och säljs efter Svenska Kennelklubbens regler samt Rottweiler klubbens avels policy. Läs mer under kategorin "att köpa valp". Där presenterar jag närmare vad det innebär att köpa en valp från oss, samt en hel del tips och råd till dig som går i valp köpar tankar!

Att äga en brukshund förpliktigar och skall vara ett väl genomtänkt beslut. Vi ställer krav på våra valp köpare och säljer enbart till aktiva hem. I gengäld får alla valp köpare en dygnet runt support under resten av hundens liv, valpkurs, tränings helger, kull träffar, ordnade mental tester och korningar.

Här röntgas samtliga kullars höfter och armbågar vid 1 års ålder samt ögonlyses vid samma period.Det plus mental testerna är ett minimi krav och en självklarhet för oss! Detta för att få så mycket underlag som möjligt för att kunna utvärdera kullen, både fysiskt och mentalt.

De flesta av årets helger viks av just åt våra valpköpare. Hit kommer de dels för att träna hund, få tips och råd, eller bara träffas över lite hundprat och en fika. Vi har haft en enorm tur som har hittat så bra hem åt våra valpar och det är ett nöje att följa dem under deras liv. En nära kontakt med alla valpköpare är väldigt viktig och att hitta valpköpare som delar vår hund filosofi.

 

Jag kan absolut inte allt i hundvärlden! Däremot har jag ett överflöd av engagemang och ett bra kontakt nät, så att jag kan hjälpa till med att hitta rätt support för rätt sak! På så sätt hoppas jag kunna bidraga till ett mer aktivt liv för både hundar och valp köpare och samtidigt utveckla mig själv som uppfödare. För det är säkert, att man aldrig slutar lära sig nya saker om hundar, träning, genetik m.m. och full lärd blir man aldrig!

 

Varför just kennel namnet Showbusiness?

Man kan lätt tro att jag bara brinner för utställningar... Så är ICKE fallet! Ärligt talat så föredrar jag en valpköpare i skogen, insnörad i en spårlina :) Men tycker man om utställning och det går bra, så är ingen gladare än jag!

Exteriören är självklart en viktig del i avels arbetet och en Rottweiler skall se ut som en Rottweiler. Målet är att få en så komplett avkomma som möjligt, mentalt och exteriört! Så kennel namnet som började lite av ett intern skämt mellan mig och mina vänner blev ett namn som jag idag är mycket stolt över:)

 

Det här var en kort presentation utav mig och min kennel, jag hoppas att du kommer få en trevlig stund här på hemsidan. Blev du nyfiken på att veta mer om oss eller verkar det här som en kennel för dig? Hör i så fall gärna av dig så kan vi boka en tid för en fika och lite mer hundprat hemma hos mig!

Väl mött!

 

Leila och Jonny

Kennel Showbusiness                    

Rottweiler

 
 

Här bor vi, granne med bondgård och skogen bakom huset.

 

..och så här känns det ibland;)